Przepisy kulinarne
Środa, 4 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44609
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pieczony indyk

Pieczony indyk
Dodane przez:
Czas przygotowania: 300 minut
Czas pieczenia: 60 minut

Składniki

  • indyk ok.4,5 kg.,90 dag. mięsa mieszane/ /wołowe,cielęcina,wieprzowe, wątróbka/,3 cebule, szklanka ugotowanego ryżu,szklanka selera, kilka plasterków boczku,kilka plasterków słoniny,sól,pieprz,papryka,zioła.

doskonały na świąteczny stół

Etapy przygotowania

W przeddzień pieczenia indyka natrzeć solą i odstawić do lodówki.Piekarnik nagrzać do 170stopni .Brytfannę wyłożyć folią aluminiową i plasterkami słoniny.Włożyć do niej indyka.Na wierzch ułożyć kilka plastrów boczku i ponownie oprószyć solą, pieprzem, papryką i ziołami.Farsz: mieszane mięso kroimy w kostę.Cebule siekamy.Ryż i seler mieszamy i podsmażamy na maśle.Dodajemy mięsa i smazymy ok. 20 minut.Pod koniec smażenia dodajemy posiekane orzechy włoskie, migdały,i bazylię.Farszem napełniamy indyka i pieczemy ok.4,5 godziny.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3010

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
2

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
13

dagooshya

Ilosc dodanych przepisow:
2

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
2

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
18

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
109

_Milena_

Ilosc dodanych przepisow:
62