Przepisy kulinarne
Niedziela, 20 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43576
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Pieczony indyk

Pieczony indyk
Dodane przez:
Czas przygotowania: 300 minut
Czas pieczenia: 60 minut

Składniki

  • indyk ok.4,5 kg.,90 dag. mięsa mieszane/ /wołowe,cielęcina,wieprzowe, wątróbka/,3 cebule, szklanka ugotowanego ryżu,szklanka selera, kilka plasterków boczku,kilka plasterków słoniny,sól,pieprz,papryka,zioła.

doskonały na świąteczny stół

Etapy przygotowania

W przeddzień pieczenia indyka natrzeć solą i odstawić do lodówki.Piekarnik nagrzać do 170stopni .Brytfannę wyłożyć folią aluminiową i plasterkami słoniny.Włożyć do niej indyka.Na wierzch ułożyć kilka plastrów boczku i ponownie oprószyć solą, pieprzem, papryką i ziołami.Farsz: mieszane mięso kroimy w kostę.Cebule siekamy.Ryż i seler mieszamy i podsmażamy na maśle.Dodajemy mięsa i smazymy ok. 20 minut.Pod koniec smażenia dodajemy posiekane orzechy włoskie, migdały,i bazylię.Farszem napełniamy indyka i pieczemy ok.4,5 godziny.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
90

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!