Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Nadziewane kotlety schabowe w cieście naleśnikowym

Nadziewane kotlety schabowe w cieście naleśnikowym caroline
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 kotlety schabowe
  • 1 jajo
  • 1/2 szklanki mleka
  • mąka
  • musztarda
  • sól
  • pieprz
  • 1 cebula
  • siekana zielenina (koperek, szczypiorek, natka pietruszki, świeża bazylia)
  • olej

Troszkę pracochłonne, ale naprawdę warto.

Etapy przygotowania

  1. Kotlety bardzo cienko rozbić (max. 0,5 cm grubości).
  2. Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem. Posmarować z jednej strony musztardą.
  3. Cebulę bardzo drobno posiekać, wymieszać z siekaną zieleniną.
  4. Na środku każdego kotleta ułożyć trochę cebuli (na stronie posmarowanej musztardą), następnie złożyć na pół i docisnąć brzegi. Cebulę można wcześniej zeszklić.
  5. Z jajka, mleka i mąki zrobic bardzo gęste ciasto naleśnikowe.
  6. Każdy kotlet maczać w cieście ze wszystkich stron i smażyć na oleju na złoty kolor.

Farsz z cebuli można zastąpić dowolnym innym np. z grzybów (grzyby najpierw usmażyć), a zamiast musztardy kotlety można posmarować ketchupem.

 

 

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
15.7.2012

Jako nadzienie dałem kurki przesmażone z cebulą. Pod kurki łyżeczka ketchupu a na wierzch łyżeczka kwaśnej śmietany i reszta jak w przepisie. Wyszło pysznościowe :)

 
12.10.2009

Pyszne

 
06.10.2009

fajne kotleciki, napewno pyszne





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!