Przepisy kulinarne
Piątek, 31 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Makaron ryżowy z brokułami w sosie czosnkowym

Makaron ryżowy z brokułami w sosie czosnkowym Margaro
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 15 minut
Kaloryczność: 300 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • makaron ryżowy
  • brokuły
  • curry
  • ser feta
  • sos czosnkowy:
  • jogurt naturalny
  • łyżka majonezu
  • łyżka śmietany
  • czosnek granulowany
  • sól, pieprz
  • oregano
  • ew. łyżka musztardy (dla zaostrzenia smaku)

Jest to prosta i szybka w wykonaniu potrawa o niebagatelnym smaku i aromacie.

Etapy przygotowania

Makaron ryżowy przygotować wg przepisu na opakowaniu (odpowiednią ilość zalać wrzątkiem i pozostawić na 3 minuty), odcedzić, dodać curry, wymieszać.

Brokuły podzielić na różyczki, oczyścić, gotować w osolonej wodzie do miękkości.

Ser feta (jeśli jest w kostce) pokroić, wymieszać z makaronem i brokułami.

Sos: wszystkie składniki sosu dobrze wymieszać i doprawić wg własnego smaku. Najlepiej (jeśli jest to możliwe) sos przygotować dzień wcześniej lub ok. godziny przed podaniem.

Wszystkie składniki ułożyć na talerzu. Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
05.8.2009

Curry zmienia nie tylko kolor makaronu ale nadaje mu charakterystyczny i wyrazisty smak. Bardzo lubię tę potrawę, inni domownicy również.

 
21.7.2009

Niezła sztuczka. Myślałam że to normalny makaron. :)

 
21.7.2009

To samo chcialam napisac Potok.Do kucharki : fajny przepis na bank sprobuje.Pozdrawiam





REKLAMA

Sonda

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
239

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117