Przepisy kulinarne
Niedziela, 20 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43576
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Makaron ryżowy z brokułami w sosie czosnkowym

Makaron ryżowy z brokułami w sosie czosnkowym Margaro
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 15 minut
Kaloryczność: 300 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • makaron ryżowy
  • brokuły
  • curry
  • ser feta
  • sos czosnkowy:
  • jogurt naturalny
  • łyżka majonezu
  • łyżka śmietany
  • czosnek granulowany
  • sól, pieprz
  • oregano
  • ew. łyżka musztardy (dla zaostrzenia smaku)

Jest to prosta i szybka w wykonaniu potrawa o niebagatelnym smaku i aromacie.

Etapy przygotowania

Makaron ryżowy przygotować wg przepisu na opakowaniu (odpowiednią ilość zalać wrzątkiem i pozostawić na 3 minuty), odcedzić, dodać curry, wymieszać.

Brokuły podzielić na różyczki, oczyścić, gotować w osolonej wodzie do miękkości.

Ser feta (jeśli jest w kostce) pokroić, wymieszać z makaronem i brokułami.

Sos: wszystkie składniki sosu dobrze wymieszać i doprawić wg własnego smaku. Najlepiej (jeśli jest to możliwe) sos przygotować dzień wcześniej lub ok. godziny przed podaniem.

Wszystkie składniki ułożyć na talerzu. Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
05.8.2009

Curry zmienia nie tylko kolor makaronu ale nadaje mu charakterystyczny i wyrazisty smak. Bardzo lubię tę potrawę, inni domownicy również.

 
21.7.2009

Niezła sztuczka. Myślałam że to normalny makaron. :)

 
21.7.2009

To samo chcialam napisac Potok.Do kucharki : fajny przepis na bank sprobuje.Pozdrawiam





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
90

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!