Przepisy kulinarne
Środa, 16 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43568
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Łazanki z kapustą i pieczarkami

Łazanki z kapustą i pieczarkami Aseret
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas zapiekania: 10 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • makaron "łazanki" - 40 dag
  • mogą być także kokardki, świderki, kolanka - 40 dag
  • kapusta kwaszona - 50 dag
  • pieczarki - 40 dag
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • liść laurowy
  • majeranek

Danie obiadowe lub gotowana kolacja

Etapy przygotowania

Kapustę  dobrze wypłukać, odcisnąć i wrzucić do  gotującej się wody.
Gotować ok. 20 minut.
Odcedzić, ostudzić, odcisnąć i posiekać na drobniej nożem.
Makaron gotujemy al'dente.
Odcedzamy.

Pieczarki oczyszczamy, dokładnie płuczemy, kroimy na plastry.
Drobno pokrojoną cebulę zrumienić na oleju, dodać pokrojone pieczarki i  smażymy na złoty  kolor.
Gdy pieczarki będą już  gotowe dodajemy do nich kapustę i dusimy ok 10-15 minut, dodając przyprawy.

Doprawiamy solą i pieprzem, majerankiem i dusimy około 15 min pod przykryciem.
Żaroodporne naczynie  smarujemy olejem, układamy na nim warstwami łazanki, kapustę z pieczarkami i cebulą.

Mieszamy wszystko i jeszcze raz doprawiamy do smaku.    
Zapiekamy w piekarniku.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
108

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
235

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1054

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
87

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!