Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 1 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44157
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Lasania

Lasania Iza
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • Makaron:
  • pół kg. mąki
  • łyżeczka soli
  • szklanka letniej wody.
  • lub jedno opakowanie gotowego makaronu do lasanii
  • Farsz:
  • 1 kg.mięsa mielonego
  • 3 marchewki
  • 20 dag.pieczarek drobno pokrojonych
  • 1 puszka pomidorów
  • bazylia,oregano,kostka mięsna
  • Sos:
  • 3 łyżki mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • 3 łyżeczki margaryny
  • sok z cytryny
  • gałka muszkatołowa
  • Kawałek żółtego sera

Lasania jest wyśmienita jednak bardzo pacochłonna.Polecam tym którzy mają troche wolnego czasu.

Etapy przygotowania

 

Makaron zagnieść z podanych składników rozwałkować na małe kawałki,ugotować. Mięso mielone podsmażyć następnie dusić razem z pomidorami pokrojoną w kostkę marchewką i pieczarkami. Doprawić przyprawami. Sos zrobić z podanych składników doprowadzić do gotowania. Naczynie żoroodporne wysmarować margaryną wyłożyć jedną warstwę makaronu przykryć farszem polać sosem. Położyć drugą warstwę makaronu i farszu położyć starty ser żółty i przykryć makaronem. Polać sosem w wstawić do piekarnika na 40 minut. Piec w tem 170 stopni.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
05.3.2013

marchewke to sobie mozesz w cipe wsadzić! !!! kurwa ten przepis to syffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffwysram sie na tależ i dam ci próbowac to bedzie lepsze niz twoja lazania !!!

 
05.3.2013

to jest przepis na sos Pustaku !!!!!!!!!!do rondelka wkładamy masło i roztapiamy je na małym gazie. Na tłuszcz wsypujemy mąkę i mieszamy do otrzymania jednolitej konsystencji. Wlewamy część mleka i energicznie mieszamy trzepaczką (lub mikserem). Gdy sos zacznie gęstnieć wlewamy kolejną część mleka i czynność powtarzamy. Dodajemy przyprawy do smaku i doprowadzamy do wrzenia. Sos powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Wtedy zdejmujemy go z ognia.

 
05.3.2013

Co to za przepis ?????????????????????? do sosu mam dodać masło i kawałek sera ???!!!! kawałek sera z mlekiem ??? chyba najpierw trzeba ser strzeć na tarce ?? jak kostke sera rozgniote razem z mlekiem debil.... ko ???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szkoda gadać ! idz kobieto kopać ziemniaki na pole !!!





REKLAMA

Sonda

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
55

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
110

jasminaa

Ilosc dodanych przepisow:
75

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2930

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
13

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
52

medon

Ilosc dodanych przepisow:
168

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
204