Przepisy kulinarne
Piątek, 24 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kurczak faszerowany wątróbką

Kurczak faszerowany wątróbką bernika
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin

Składniki

  • 30 dag wątróbki drobiowej drobno posiekanej
  • odciśnięta mała bułka namoczona wczesniej w mleku
  • trochę bułki tartej ok. 2 łyżki
  • jajko
  • natka pietruszki posiekana
  • sól, pieprz i majeranek.
  • no i kurczak
  • masło

pewnie to nic odkrywczego ale co mi tam.. chodzaca pychotka - kurczak faszerowany wątrobką:)

Etapy przygotowania

Kurczaka przyprawiłam solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Farsz połączyłam ze soba, nastepnie mało estetycznie łapskiem nadziałam kuraka bardzo dokładnie od strony kupra i szyjki. Zaszyłam kuper oraz koło szyjki zeby nie wypłynał farsz ale zostawiłam mały otwór co by kurczak nie pękł w trakcie pieczenia.
Piekłam w 180 st. ok 1 godz i 45min w przykrytej teflonowej brytfance. Po wsadzeniu do
piekarnika polałam kurczaka roztopionym masłem zeby miał ładna skórke. w trakcie
pieczenia polewałam sosem pare razy. Po wyjęciu poleżał sobie kuprem do gory ,
nastepnie rozciety i podany z farszem, sałatka i pieczonymi ziemniaczkami. Mniamusne ;)
Szkoda ze zdjecia tego nie odzwierciedlaja. W ten sam sposób można zrobić kaczke. Musze kiedyś wypróbowac.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210