Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 24 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44340
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI EWA
Dodane przez:
Czas przygotowania: 80 minut
Ilość porcji: 25

Składniki

  • NA NALEŚNIKI
  • 1 kg mąki
  • 2 litry mleka
  • 2 łyżeczki soli
  • 0.5 szklanki oleju
  • 3 jajka
  • FARSZ
  • 80 dkg kapusty kiszonej
  • 3 cebule
  • 80 dkg grzybów gotowanych
  • sól
  • pieprz
  • DODATKI
  • olej do smażenia
  • bułka tarta
  • 5 jajek

Krokiety z kapustą i grzybami chyba każdy zna.

Etapy przygotowania

Kapustę gotujemy, studzimy, kroimy.

Cebulę kroimy w kostkę, smażymy, dodajemy posiekane lub zmielone przez maszynkę o grubym sitku grzyby. Wszystko łączymy, solimy i pieprzymy do smaku.

Składniki na naleśniki dokładnie rozrabiamy na jednolitą masę. Smażymy naleśniki bez polewania tłuszczem patelni. Na usmażone naleśniki kładziemy po czubatej łyżce stołowej farsz, składamy w kopertę. Moczymy w roztrzepanych jajkach, panierujemy w bulce tartej i podsmażamy na oleju na złoty kolor.

Jeżeli nie mamy świeżych lub mrożonych grzybów, możemy dodać pieczarki.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2958

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
3

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
2

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
16

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56