Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 21 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43576
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI

KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI EWA
Dodane przez:
Czas przygotowania: 80 minut
Ilość porcji: 25

Składniki

  • NA NALEŚNIKI
  • 1 kg mąki
  • 2 litry mleka
  • 2 łyżeczki soli
  • 0.5 szklanki oleju
  • 3 jajka
  • FARSZ
  • 80 dkg kapusty kiszonej
  • 3 cebule
  • 80 dkg grzybów gotowanych
  • sól
  • pieprz
  • DODATKI
  • olej do smażenia
  • bułka tarta
  • 5 jajek

Krokiety z kapustą i grzybami chyba każdy zna.

Etapy przygotowania

Kapustę gotujemy, studzimy, kroimy.

Cebulę kroimy w kostkę, smażymy, dodajemy posiekane lub zmielone przez maszynkę o grubym sitku grzyby. Wszystko łączymy, solimy i pieprzymy do smaku.

Składniki na naleśniki dokładnie rozrabiamy na jednolitą masę. Smażymy naleśniki bez polewania tłuszczem patelni. Na usmażone naleśniki kładziemy po czubatej łyżce stołowej farsz, składamy w kopertę. Moczymy w roztrzepanych jajkach, panierujemy w bulce tartej i podsmażamy na oleju na złoty kolor.

Jeżeli nie mamy świeżych lub mrożonych grzybów, możemy dodać pieczarki.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
90

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!