Przepisy kulinarne
Czwartek, 17 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43571
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

KREMOWA ZUPA Z SERKÓW TOPIONYCH

KREMOWA ZUPA Z SERKÓW TOPIONYCH
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 30 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 3 SERKI TOPIONE-ŚMIETANKOWE
  • 2 ROSOŁKI
  • 2 ŁYŻKI ŚMIETANY
  • 1,5 L WODY
  • 2 ŁYŻKI MĄKI
  • 1 POR
  • 1 MARCHEWKA
  • SÓL
  • PIEPRZ

KREMOWA ZUPA Z SERKÓW TOPIONYCH Z MAKARONEM ŚWIDERKI.

Etapy przygotowania

WODE ZAGOTOWAĆ Z ROSOŁKAMI.DODAĆ POR I MARCHEW POKROJONE W TALARKI.GOTOWAĆ 15 MIN.SERKI ROZPUŚCIĆ W 1 SZKLANCE GORĄCEJ WODY I WLAĆ DO ZUPY.MĄKĘ ROZPROWADZIĆ Z WODĄ I ZAGĘŚCIĆ ZUPE.NA KOŃCU DODAĆ ŚMIETANĘ.DOPRAWIĆ DO SMAKU SOLĄ I PIEPRZEM, ZUPĘ PODAWAĆ Z MAKARONEM ŚWIDERKI.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
11.2.2010

Ja też robię taką zupę, jest pyszna:)pozdrawiam

 
25.11.2009

U mnie tyle serków topionych w lodówce i śmiało można by je wykorzystać do zupy, bo już chleb posmarowany nimi się znudził.

 
25.11.2009

Moje dziecko uwielbia tą zupe....





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1056

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
88

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!