Przepisy kulinarne
Niedziela, 26 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kotlety ryżowo-jajeczne z marchewką i serem

Kotlety ryżowo-jajeczne z marchewką i serem Duusiak
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki

  • 50 g ryżu ugotowanego
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • kawałek żółtego sera
  • mała marchewka
  • 1 jajko surowe
  • 1 łyżka bułki tartej + do obtoczenia
  • sól,pieprz,koperek
  • olej do smażenia

Pyszne kotleciki bezmięsne:) Roztopiony w nich ser dodaje im ciekawego smaku.Są delikatne i smaczne.

Etapy przygotowania

 

Ugotowany i odcedzony ryż wrzucić do miski. Ugotowanie jajko obrać i pokroić w kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.Ser pokroić w kostkę. Wymieszać z ryżem. Dodać surowe jajko,bułkę tartą ,przyprawy i koperek. Wymieszać i formować kotleciki.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor.
Wychodzi około 10 kotlecików.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
27.9.2013

Jakoś mi się nie wygaje że to jedzenie może być dobre. Dla chłopaków do oglądania mecz u i spożywanie złocistego napoju o nazwie piwo się nie nadaje





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210