Przepisy kulinarne
Niedziela, 20 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kotlety mielone nadziewane pieczarkami

Kotlety mielone nadziewane pieczarkami
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas smażenia: 15 minut

Składniki

  • mięso mielone drobiowe 1 kg
  • pieczarki 30 dag
  • cebula 1 szt duża
  • kajzerka 1 szt
  • jajka 2 szt
  • sól, pieprz
  • mleko 1 szkl
  • margaryzna 2 łyżki
  • olej
  • bułka tarta

mielone inaczej

Etapy przygotowania

Do mięsa dodajemy namoczona w mleku a następnie odsączona i zmielona bułke, dodajemy jajka, sól, pieprz, dobrze wyrabiamy.

Pieczraki smażymy na margarynie, cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Pieczraki i cebulę mielimy na grubym sitku maszynki, doprawiamy sola i pieprzem na ostro.

Formujemy z mięsa placki, nakładamy farsz, obtaczamy w bułce tartej i smażymyw podłużne kotelty.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!