Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 22 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44187
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kotlety mielone

Kotlety mielone EN
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas smażenia: 15 minut
Kaloryczność: 315 kcal
Ilość porcji: 8

Składniki

  • po 30 dag mielonego mięsa wieprzowego i wołowego
  • jajko
  • czerstwa kajzerka
  • cebula
  • łyżka masła
  • 5 łyżek tartej bułki
  • olej do smażenia
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz

Pyszne, klasyczne kotlety mielone.

Etapy przygotowania

■ Kajzerkę namoczyć w wodzie. Odcisnąć, rozdrobnić. Natkę opłukać, drobno posiekać.
Cebulę obrać, posiekać, zrumienić na maśle.

■ Mięso wymieszać z bułką, cebulą, natką i jajkiem. Wyrobić na jednolitą masę i  formować
kotleciki. Obtoczyć je w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, ok. 15 min.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207

wandeczka

Ilosc dodanych przepisow:
2

chef7

Ilosc dodanych przepisow:
3

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
116

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

Duusiak

Ilosc dodanych przepisow:
212

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935