Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 28 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44006
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kluskie śląskie

Kluskie śląskie Madleine
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas gotowania: 10 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1,5 kg ziemniaków
  • 1 jajko
  • mąka ziemniaczana

Pyszne " gumiklejzy " :)

Etapy przygotowania

Ziemniaki gotujemy.Studzimy i przeciskamy przez praskę.
Uklepujemy je w misce i oddzielamy 1/4 porcji. "Wyciąginętą" cześc ziemniakó uklepujemy u góry,puste miejsce zaś zapełniamy mąką ziemniaczaną.Dodajemy jajko i mieszamy razem. Formujemy kluski z dziurką.Wrzucamy do osolonego wrzątku.Gotujemy do wypłynięcia.Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
219

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194