Przepisy kulinarne
Piątek, 22 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kluskie śląskie

Kluskie śląskie Madleine
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas gotowania: 10 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1,5 kg ziemniaków
  • 1 jajko
  • mąka ziemniaczana

Pyszne " gumiklejzy " :)

Etapy przygotowania

Ziemniaki gotujemy.Studzimy i przeciskamy przez praskę.
Uklepujemy je w misce i oddzielamy 1/4 porcji. "Wyciąginętą" cześc ziemniakó uklepujemy u góry,puste miejsce zaś zapełniamy mąką ziemniaczaną.Dodajemy jajko i mieszamy razem. Formujemy kluski z dziurką.Wrzucamy do osolonego wrzątku.Gotujemy do wypłynięcia.Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36