Przepisy kulinarne
Wtorek, 25 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44342
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kluski z ziemiaków gotowanych i surowych

Kluski z ziemiaków gotowanych i surowych Ewelina_b
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1,5 kg ziemniaków
  • 1 jajko
  • 1.5 szklanka mąki pszennej
  • 0,5 szkl mąki ziemniaczanej

do tego surówka z kapusty pekińskiej

Etapy przygotowania

Ziemniaki obrać, połowę ugotować, odcedzić i przecisnąć przez praskę. Drugą część ziemniaków zmielić w blenderze (lub zetrzeć na tarce na drobnych oczkach). Do miski wrzucić ziemniaki gotowane i surowe, dodać jajko, obie mąki i wymieszać, będzie dość lepiące ciasto.Stolnicę wysypać mąką, nabrać część ciasta obtoczyć w mące formując gruby wałek, i pociać na części. Podobnie zrobić z resztą ciasta. Następnie kluski wrzucić na osolony wrzątek i gotować aż wypłyną na wierzch. Polać masłem i podawać np z surówka z kapusty pekińskiej.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2958

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
3

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
18

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
2

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
56