Przepisy kulinarne
Czwartek, 17 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43571
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

KLOPSY Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ

KLOPSY Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ EWA
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut
Ilość porcji: 5

Składniki

  • 20 dag kapusty pekińskiej
  • 40 dag mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • szklanka kaszy manny
  • cebula
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do mielonego
  • przyprawa do gyrosa
  • olej do smażenia
  • SOS:
  • koncentrat pomidorowy
  • 1/2 szklanki śmietany
  • kostka rosołowa
  • 3 szklanki wody
  • sól
  • pieprz

przepis na inne mielone

Etapy przygotowania

 Poszatkowaną kapustę połączyć z pozostałymi składnikami. z powstałej masy uformować kulki i usmazyć na oleju.

Przygotować sos, łącząc wszystkie składniki. klopsy przełozyć do naczynia żaroodpornego, zalać gotowym sosem, piec ok. 30-40 minut. 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
12.7.2009

kapust pekińska pasuje do tego przepisu najlepiej, robiłam też ze zwykłą kapustą ale to już nie to samo

 
12.7.2009

kapusta pekińska do tego pasuje najlepiej. ja prubowałam zrobić ze zwykłą kapustą ale pekińska jest najlepsza

 
25.5.2009

Pysznie wyglądają muszę wypróbować.





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1056

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
88

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!