Przepisy kulinarne
Sobota, 6 Lutego 2016. Ilość przepisów w serwisie: 45433
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Klopsy rybne

Klopsy rybne Karolina Kurlandzka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Czas smażenia: 20 minut

Składniki

  • ok 2 kg małych rybek( złowionych z jeziora albo z rzeki ja uzywam płotek)
  • 2 duże cebuli
  • 1,5 szkl bułki tartej
  • 2-3 jajka
  • przyprawy do smaku ( vegeta, pieprz ,sól)

smakowity obiadek

Etapy przygotowania

Ryby i cebule zmielic przez maszanke do miesa (najmniej 2 razy). Do zmielonych ryb dodac jajka , bułke tarta i przyprawy do smaku.Wszystko razem dobrze wymieszac. z wyrobionych ryb uformowalc  owalny kształt ( tak jak na klopsy mielone). Smażyc na małym ogniu aż klopsy beda dobre( czyli aby nie byly surowe).


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda