Przepisy kulinarne
Sobota, 26 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44004
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Karkówka w czerwonym winie

Karkówka w czerwonym winie Wokalista
Dodane przez:
Czas przygotowania: 50 minut
Czas duszenia: 30 minut

Składniki

  • 30 dkg karkówki
  • lampka czerwonego wina (użyte wino aroniowe)
  • liść laurowy
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • bazylia
  • pieprz czarny mielony
  • sól
  • pół kilograma ziemniaków
  • koperek

Pyszny obiad dla smakoszów mięsa i win :)

Etapy przygotowania

Mięso myjemy, kroimy na 2-3 mniejsze kawałki i oprószamy solą, pieprzem i bazylią. Smażymy na patelni bez dodatku oleju przez około 3 minuty każdą stronę. Po podsmażeniu mięsa podlewamy je winem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie a następnie dusimy pod przykryciem około 20 minut co jakiś czas odwracając mięso na drugą stronę. Po upływie 20 minut zdejmujemy pokrywkę i podduszamy jeszcze 10 minut. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Na talerzu posypujemy koperkiem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
27.7.2011

Fajnie wszystko wygląda. 5.





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
218

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194