Przepisy kulinarne
Środa, 23 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

kapuśniak z młodej kapusty

kapuśniak z młodej kapusty kamila1957
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • mięso 4 żeberka lub udko drobiowe(najlepsze są żeberka ale na drobiowym też smaczna zupa)
  • główka młodej kapusty
  • 3 małe marchewki
  • pół pęczka kopru
  • łyżka siekanej natki pietruszki(łodyżki gotujemy z mięsem)
  • sól lub kostka magii
  • pieprz cytrynowy (jest kwaskowaty)
  • ang.ziele
  • listek laurowy
  • 2litry wody

mięso gotujemy do miękkości z przyprawami,kostką bulionu,marchewką

Etapy przygotowania

  • mięso gotujemy z marchewką ,listkiem laur.ang.zielem,łodyżkami pietruszki,kostką magii
  • ugotowane mięso wyjmujemy,do wywaru dodajemy pokrojoną kapustę
  • ugotowane mięso kroimy i dodajemy do gotującej się zupy
  • do ugotowanej zupy dodajemy koper,natkę, pieprz
  • doprawiamy do smaku wg uznania.

Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!