Przepisy kulinarne
Czwartek, 5 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44611
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Jajkowe kotleciki

Jajkowe kotleciki
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki

  • jajka 6 sztuk
  • kalafior ugotowany 1/2 sztuki
  • szczypiorek 1 pęczek
  • cebula 1/2 sztuki
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej

Jajka i kalafior w kotleciku.

Etapy przygotowania

5 jajek ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kotkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Kalafiora podzielić na małe kawałki. Szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Jajka, cebulę, szczypiorek i kalafior połączyć i wymieszać z dwoma łyżkami tartej bułki.
Wbić jajko i ponownie wymieszać. Doprawić do smaku.

Wilgotnymi dłońmi formować małe kotlety.
Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z obydwóch stron.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3010

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
2

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
13

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
2

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
18

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
109

_Milena_

Ilosc dodanych przepisow:
62