Przepisy kulinarne
Piątek, 6 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44611
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Gyros wieprzowy

Gyros wieprzowy caroline
Dodane przez:
Czas przygotowania: 3 godzin

Składniki

  • 1/2 kg chudego mięsa wieprzowego
  • 2 cebule
  • przyprawa do gyrosa
  • olej

Dla miłosników gyrosa

Etapy przygotowania

 Mieso pokroić na równe, niezbyt duże kawałki (jak na gulasz), obficie posypać przyprawą do gyrosa, tak żeby dokładnie oblepiła mięso, odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Na dużej patelni rozgrzać olej i partiami wrzucać mięso (jeśli wrzucimy wszystko naraz mięso może puścić sok i zamiast sie smażyc to będzie się dusić). Smażyć je do miękkosci, na niezbyt dużym ogniu, często mieszając żeby się nie przypaliło. Cebule obrać i pokroić w piórka, dodać do mięsa pod koniec smażenia. Danie jest gotowe jak cebula będzie zeszklona.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3012

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
2

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
13

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
2

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
18

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
109

_Milena_

Ilosc dodanych przepisow:
62