Przepisy kulinarne
Czwartek, 2 Kwietnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44649
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Przepisy na wielkanoc

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Gyros wieprzowy

Gyros wieprzowy caroline
Dodane przez:
Czas przygotowania: 3 godzin

Składniki

  • 1/2 kg chudego mięsa wieprzowego
  • 2 cebule
  • przyprawa do gyrosa
  • olej

Dla miłosników gyrosa

Etapy przygotowania

 Mieso pokroić na równe, niezbyt duże kawałki (jak na gulasz), obficie posypać przyprawą do gyrosa, tak żeby dokładnie oblepiła mięso, odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Na dużej patelni rozgrzać olej i partiami wrzucać mięso (jeśli wrzucimy wszystko naraz mięso może puścić sok i zamiast sie smażyc to będzie się dusić). Smażyć je do miękkosci, na niezbyt dużym ogniu, często mieszając żeby się nie przypaliło. Cebule obrać i pokroić w piórka, dodać do mięsa pod koniec smażenia. Danie jest gotowe jak cebula będzie zeszklona.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Przepisy na wielkanoc

Sonda

zrodlana

Ilosc dodanych przepisow:
4

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3021

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
4

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
4

radobaryl

Ilosc dodanych przepisow:
1

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
114