Przepisy kulinarne
Sobota, 1 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

gulasz z wątróbki drobiowej z ogórkami

gulasz z wątróbki drobiowej z ogórkami A.Nawrotek
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas smażenia: 30 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 0,5 kg drobiowej wątróbki(może być wieprzowa)
  • 5-6 ogórków konserwowych
  • 1-2 cebule
  • natka pietruszki
  • 1 kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • oregano
  • bułka tarta
  • 1łyż. mąki
  • masło lub margaryna do smażenia(może być olej)

Gulasz z wątróbki drobiowej to bardzo proste pyszne danie obiadowe.Najlepiej smakuje z ziemniakami .

Etapy przygotowania

Wątróbkę myjemy, suszymy na ręczniku papierowym. Kroimy w kostkę. Obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. kładziemy wątróbkę. Obsmażamy z każdej strony. Cebulę kroimy w kosteczkę i dodajemy do wątróbki. Ogórki także kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię do wątróbki. Gdy wątróbka będzie już miękka doprawiamy przyprawami ( według uznania). Kostkę rosołową rozpuszczamy w 0,7 litra wrzącej wody. Wlewamy do wątróbki i smażymy ok 5 -10minut. gdy stwierdzimy że gulasz jest za rzadki robimy zaklepkę z 0,25 szklanki wody i łyżki mąki. Wlewamy do gulaszu i mieszamy.Podajemy z ziemniakami, kaszą lub ryżem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
239

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117