Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Gulasz z serc indyczych

Gulasz z serc indyczych ewa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki

  • # 500 g serc indyczych
  • # 200 g młodej kapusty
  • # 1 marchewka
  • # 1 cebula
  • # sól, pieprz, maggi do smaku
  • # 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • # 1 łyżka koperku siekanego
  • # 1 l wody
  • # 2 łyżki oliwy

Gulasz z serc indyczych z kapustą i marchewką.

Etapy przygotowania

 Serca umyć i pokroić wzdłuż na cztery części.  Marchew i cebulę obrać, umyć i pokroić: cebulę w piórka a marchew w  talarki.  Kapustę pokroić w kostkę.  Na  wlać oliwę,  podgrzać i podsmażyć serca, dodać cebulę i marchew i dalej podsmażać od  czasu do czasu mieszając.  Podlać wodą, dodać koperek i dusić do miękkości.  Doprawić do .  Zagęścić sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody.  Zagotować.  Podawać z kaszą lub ryżem.

   


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!