Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 3 Sierpnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45055
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Gulasz z serc indyczych

Gulasz z serc indyczych ewa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki

  • # 500 g serc indyczych
  • # 200 g młodej kapusty
  • # 1 marchewka
  • # 1 cebula
  • # sól, pieprz, maggi do smaku
  • # 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • # 1 łyżka koperku siekanego
  • # 1 l wody
  • # 2 łyżki oliwy

Gulasz z serc indyczych z kapustą i marchewką.

Etapy przygotowania

 Serca umyć i pokroić wzdłuż na cztery części.  Marchew i cebulę obrać, umyć i pokroić: cebulę w piórka a marchew w  talarki.  Kapustę pokroić w kostkę.  Na  wlać oliwę,  podgrzać i podsmażyć serca, dodać cebulę i marchew i dalej podsmażać od  czasu do czasu mieszając.  Podlać wodą, dodać koperek i dusić do miękkości.  Doprawić do .  Zagęścić sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody.  Zagotować.  Podawać z kaszą lub ryżem.

   


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3135

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
30

kuchareczka22

Ilosc dodanych przepisow:
186

mlemmlem

Ilosc dodanych przepisow:
3

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
121

nena1911

Ilosc dodanych przepisow:
2

zinas

Ilosc dodanych przepisow:
3

dori12dori

Ilosc dodanych przepisow:
1