Przepisy kulinarne
Piątek, 31 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44228
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Gulasz z piersi kurczaka

Gulasz z piersi kurczaka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 4 piersi kurczaka pojedyncze
  • 4 marchewki
  • 400 g pieczarek
  • 2 duże cebule
  • 2 papryki (mogą być różnokolorowe)
  • kostka rosołowa
  • przyprawa do kurczaka
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz
  • olej, łyżka masła

Lekki jak pióra kurczaka

Etapy przygotowania

Mięso pokroić na kawałki, posypać obficie przyprawą do kurczaka i odstawić. Warzywa obrać i pokroić. Rozgrzać olej na dużej patelni i podsmażyć pieczarki, dodać cebulę, następnie marchew a na końcu paprykę. Wszystko chwilę podusić. W tym czasie na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka na złoto a potem dodać go do warzyw. Podlać kostką rozpuszczoną w wodzie i podusić. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na sam koniec dodać masło.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
16.4.2011

aż ślinka cieknie mmmm :-)

 
24.8.2010

właśnie dziś zrobiłam.... PRZEPYSZNY ! :)

 
27.7.2009

smacznie





REKLAMA

Sonda

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
239

Klajdek

Ilosc dodanych przepisow:
1

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
117