Przepisy kulinarne
Środa, 1 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Gulasz z parówek

Gulasz z parówek
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Kaloryczność: 390 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 30 dag parówek
  • puszka pomidorów w zalewie (40 dag)
  • po 1/2 puszki kukurydzy i czerwonej fasoli (po 20 dag)
  • po 1/2 strąka zielonej i czerwonej papryki
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oleju
  • korniszon
  • łyżeczka tymianku
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Parówki obrać z osłonek, pokroić w krążki. Cebulę obrać, posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Papryki oczyścić z pestek, pokroić w cienkie paski. Korniszon pokroić w plasterki. Kukurydzę i fasolę osączyć na sicie z zalewy.

Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać parówki, chwilę przesmażyć. Dodać rozdrobnione pomidory wraz z zalewą, kukurydzę, fasolę i paprykę, wymieszać, oprószyć tymiankiem, przyprawić solą i pieprzem (ew. podlać niewielką ilością wody lub bulionu jarzynowego), gotować pod przykryciem 8–10 minut.

NASZE RADY

Gulasz z parówkami możemy podawać z chlebem, ale najlepiej będzie smakować z długoziarnistym ryżem ugotowanym na sypko (czyli w dużej ilości osolonego wrzątku) z dodatkiem szczypty curry.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
03.6.2009

Piękne zdjęcie i apetyczne.

 
03.6.2009

wygląda pysznie





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

annimka

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
1

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
406