Przepisy kulinarne
Sobota, 20 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44182
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną.

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną. Marcin (loken24)
Dodane przez:
Czas przygotowania: 180 minut
Czas duszenia: 150 minut
Ilość porcji: 3

Składniki

  • 1 kg mięso gulaszowe
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • majeranek, pieprz czarny
  • sól, papryka słodka
  • tłuszcz do smażenia
  • kasza jęczmienna

Gulasz z kaszą dobre i sycące, polecam danie prosto z wojska.

Etapy przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, wkładamy na gorąca brytfanne. Podsmażamy, na złoty kolor. Dodajemy cebulę i czosnek pokrojony w kostkę, chwilkę podsmażamy i zalewamy wodą lub bulionem. Dodajemy majeranek, pieprz sól, papryke słodką.Dusimy do miękkości. Gulasz zaciągamy mąką. Danie podajemy z kaszą lub ziemniakami oraz burakami lub ogórkami. Jeżeli ktoś chce, może dodać warzywa do gulaszu.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
115

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
53

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935

Ilosc dodanych przepisow:
404