Przepisy kulinarne
Wtorek, 30 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną.

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną. Marcin (loken24)
Dodane przez:
Czas przygotowania: 180 minut
Czas duszenia: 150 minut
Ilość porcji: 3

Składniki

  • 1 kg mięso gulaszowe
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • majeranek, pieprz czarny
  • sól, papryka słodka
  • tłuszcz do smażenia
  • kasza jęczmienna

Gulasz z kaszą dobre i sycące, polecam danie prosto z wojska.

Etapy przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, wkładamy na gorąca brytfanne. Podsmażamy, na złoty kolor. Dodajemy cebulę i czosnek pokrojony w kostkę, chwilkę podsmażamy i zalewamy wodą lub bulionem. Dodajemy majeranek, pieprz sól, papryke słodką.Dusimy do miękkości. Gulasz zaciągamy mąką. Danie podajemy z kaszą lub ziemniakami oraz burakami lub ogórkami. Jeżeli ktoś chce, może dodać warzywa do gulaszu.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
1

Ilosc dodanych przepisow:
405