Przepisy kulinarne
Niedziela, 20 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną.

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną. Marcin (loken24)
Dodane przez:
Czas przygotowania: 180 minut
Czas duszenia: 150 minut
Ilość porcji: 3

Składniki

  • 1 kg mięso gulaszowe
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • majeranek, pieprz czarny
  • sól, papryka słodka
  • tłuszcz do smażenia
  • kasza jęczmienna

Gulasz z kaszą dobre i sycące, polecam danie prosto z wojska.

Etapy przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, wkładamy na gorąca brytfanne. Podsmażamy, na złoty kolor. Dodajemy cebulę i czosnek pokrojony w kostkę, chwilkę podsmażamy i zalewamy wodą lub bulionem. Dodajemy majeranek, pieprz sól, papryke słodką.Dusimy do miękkości. Gulasz zaciągamy mąką. Danie podajemy z kaszą lub ziemniakami oraz burakami lub ogórkami. Jeżeli ktoś chce, może dodać warzywa do gulaszu.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!