Przepisy kulinarne
Wtorek, 30 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44198
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Gulasz szegedyński

Gulasz szegedyński  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 95 minut
Kaloryczność: 550 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 60 dag karkówki
  • 30 dag cebuli
  • ząbek czosnku
  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 2 łyżki sklarowanego masła
  • łyżeczka kminku
  • łyżka papryki w proszku
  • 2 łyżeczki pasty pomidorowej
  • 1/4 l bulionu mięsnego
  • czerwona papryka
  • 10 dag kwaśnej śmietany
  • 40 dag ziemniaków
  • sól, świeżo mielony pieprz

Etapy przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać.

Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć mięso. Zdjąć je z patelni i na tłuszczu ze smażenia zeszklić cebulę i czosnek. Kapustę pokroić, dodać do cebuli, przyprawić kminkiem, solą, świeżo mielonym pieprzem i papryką w proszku. Włożyć mięso, pastę pomidorową, zalać bulionem i wymieszać.

Przykryć i gotować na małym ogniu 1 i 1/2 godz. Dodać oczyszczoną, pokrojoną w kostkę paprykę, gotować jeszcze około 5 min.

Ziemniaki obrać, pokroić i ugotować 20 minut w osolonej wodzie. Odcedzić. Gulasz z ziemniakami nałożyć do misek, na wierzchu położyć kleks kwaśnej śmietany.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
1

Ilosc dodanych przepisow:
405