Przepisy kulinarne
Czwartek, 21 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44051
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Gulasz drobiowy

Gulasz drobiowy Lilka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas gotowania: 40 minut
Ilość porcji: 5

Składniki

  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 3 marchewki
  • 1 papryka czerwona
  • 2 średnie cebule
  • ok. 1/4 małej główki kapusty
  • 1/2 torebki przyprawy do gulaszu, np.: Kamis
  • natka pietruszki
  • majeranek
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • trochę Vegety
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka cebulki prażonej

Jest to pyszny gulasz z dużymi kawałkami warzyw.

Etapy przygotowania

Pierś pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Do tego dodać 2 cebule i mieszać ok. dwie minuty. Następnie pokroić paprykę, marchewki, kapustę (wszystko w grubą kostkę) i wrzucić do mięsa. Podlać wodą i dusić do miękkości. Doprawić przyprawą do gulaszu, odrobiną majeranku, solą, pieprzem i przecierem. Zagęścić 2 łyżkami mąki rozrobionymi na odrobinie wody. Zagotować i odstawić. Na wierzch udekorować posiekaną natką pietruszki i prażoną cebulką. Podawać z ziemniakami z wody pokrojonymi w grubą kostkę / ryżem ugotowanym na sypko lub chlebem.
Smacznego.

Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2923

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Ilosc dodanych przepisow:
403

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167