Przepisy kulinarne
Piątek, 29 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44121
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Golonka indycza w piwie z fasolą.

Golonka indycza w piwie z fasolą. luna19
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Ilość porcji: 3

Składniki

  • 3 golonki indycze
  • puszka białej fasoli
  • 2 marchewki
  • 100 gr selera
  • 1 cebula
  • przyprawa do drobiu
  • kolendra
  • 0,5 szkl piwa
  • 1 szkl wody
  • 1 łyżeczka kucharka
  • przyprawa do dań z fasoli Prymat
  • czerwona mielona papryczka

Pyszne danie na chłodne dni.

Etapy przygotowania

Golonki oczyścić, zdjąć skórę i przyrumienić ze wszystkich stron.
Przełożyć do naczynia do duszenia, Przyrumienić pokrojoną cebulę i wyłożyć na mięso. Seler i marchewką pokroić w paski i włożyć do garnka. Posypać wszystko kolendrą kucharkiem papryczką i przyprawą do drobiu, podlać piwem i wodą i dusić do miękkości. pod koniec dodać fasolę z puszki i trochę przyprawy do dań z fasoli ( do smaku) . Zagotować wszystko razem . Podawać z surówką.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
110

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
21

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2930

szpinakowa :D

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
13

medon

Ilosc dodanych przepisow:
168

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
203

nena17

Ilosc dodanych przepisow:
21