Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 21 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43577
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Gołąbki z kasza gryczaną

Gołąbki z kasza gryczaną Natalia Jonasz
Dodane przez:
Czas przygotowania: 120 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Kaloryczność: 100 kcal
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 40 dag kaszy gryczanej
  • ok. 1/2 kg surowego boczku
  • ok. 1/2 kg mielonego mięsa
  • duża cebula
  • 3 jajka
  • sól, pieprz
  • kapusta włoska lub duże liście winogron
  • olej do smażenia

Pyszne i pożywne danie, idealne na niedzielny obiad

Etapy przygotowania

1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedamy i studzimy. Kapustę lub liście winogron sparzamy i studzimy.

2. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na rumiano . Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Dodajemy mięso, mieszamy i pdsmażamy.

3. Do kaszy dodajemy boczek, melone mięso z cebulą i jajka dokładnie miszamy. Fars doprawiamy solą i pieprzem.

4. Liście kapusty lub winogron rozkładamy na desce i nakładamy farsz. Zwijamy, formując gołąbki. Układamy  w bryfannie wysmarowanej olejem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni C przez ok. 1h aż liście się zarumienią.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!