Przepisy kulinarne
Czwartek, 21 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Filet z kurczaka w cieście.

Filet z kurczaka w cieście. asiuunia1988
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas smażenia: 90 minut
Ilość porcji: 5

Składniki

  • podwójny filet z kurczaka,
  • 3 cebule,
  • maga,
  • vegetta,
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • olej,
  • 2 jajka.

filet z kurczaka obtaczamy w ciescie i smazymy na głębokim oleju.

Etapy przygotowania

Filet z kurczaka pokroić w paski lub kostki.

Dodać 3 cebule pokrojone w kostkę, mage i vegette.Wymieszać i wstawić do lodówki na 3 godziny.

Po 3 godzinach do tego dodać 3 łyżki mąki ziemniaczanej i wymieszać.

Ubić pianę z 2 białek,następnie dodać żółtka, lekko wymieszać i smażyć w dużej ilości oleju, tak aby mięso pływało.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2923

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Ilosc dodanych przepisow:
403

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167