Przepisy kulinarne
Środa, 16 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43568
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Filet z kurczaka w cieście.

Filet z kurczaka w cieście. asiuunia1988
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas smażenia: 90 minut
Ilość porcji: 5

Składniki

  • podwójny filet z kurczaka,
  • 3 cebule,
  • maga,
  • vegetta,
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • olej,
  • 2 jajka.

filet z kurczaka obtaczamy w ciescie i smazymy na głębokim oleju.

Etapy przygotowania

Filet z kurczaka pokroić w paski lub kostki.

Dodać 3 cebule pokrojone w kostkę, mage i vegette.Wymieszać i wstawić do lodówki na 3 godziny.

Po 3 godzinach do tego dodać 3 łyżki mąki ziemniaczanej i wymieszać.

Ubić pianę z 2 białek,następnie dodać żółtka, lekko wymieszać i smażyć w dużej ilości oleju, tak aby mięso pływało.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
108

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
235

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1054

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
87

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!