Przepisy kulinarne
Środa, 23 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43985
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

FASOLKA SZPARAGOWA POLANA BUŁKĄ TARTĄ

FASOLKA  SZPARAGOWA  POLANA  BUŁKĄ  TARTĄ gusia1000
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 15 minut
Ilość porcji: 2

Składniki

  • fasolka szparagowa świeża- zielona, lub żółta- 0,5 kg.
  • bułka tarta-1/2 szklanki,
  • 1/2 kostki masła-125 gram,
  • sól-do gotowania fasoli, a potem do smaku.

Fasolka szparagowa polana bułka tartą, to proste danie.Przypomina mi wakacje spędzone na wsi i lato

Etapy przygotowania

Fasolkę szparagową umyć, obciąć końcówki z obu stron i gotować do miękkości (15 minut) w osolonej wodzie.
W tym czasie zrobić omastę , tj. : roztopić na wolnym ogniu w rondlu 1/2 kostki masła i dodać do niej 1/2 szklanki bułki tartej i zrumienić.
Po ugotowaniu, odcedzić fasolę szparagową i polać zrobioną ciepłą omastą.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
03.6.2011

Oświadczam, że była to tylko 1 razowa akcja wstawienia jedynek do przepisów Pani Henryki, na skutek nie dawania mi spokoju i wytykania błędów na każdym kroku-zdjęcie, przepis. Nikomu innemu będącemu tu na portalu nie wstawiam jedynek, a tylko 5 i miłe komentarze. Pozdrawiam.

 
09.3.2011

Ostrzegam,że gusia1000 złośliwie jedynkuje! Dowód:mój profili moje przepisy.

 
03.3.2011

Z góry dziękuję za miłe komentarze oraz pozytywne oceny i proszę o więcej. Pozdrawiam.





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2885

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
30

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
212