Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Duszona karkówka z warzywami

Duszona karkówka z warzywami
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Czas duszenia: 1 godzin

Składniki

  • ½ kg karkówki
  • Sos:
  • 2 cebule
  • zielona papryka
  • czerwona papryka
  • 150g pieczarek
  • 3 liście kapusty pekińskiej
  • 250g bobu
  • 1/3 pora
  • kostka rosołowa
  • 2 łyżki sosu chilli słodkiego Tao-Tao
  • pół szklanki wody
  • 2 łyżki masła
  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • Przyprawy:
  • pieprz ziołowy
  • sól
  • papryka ostra mielona
  • przyprawa do gyrosa
  • czosnek granulowany
  • koperek suszony
  • Sałatka:
  • 180 ml jogurtu naturalnego
  • pół średniej główki kapusty pekińskiej
  • Kamis Fit up! Sos Sałatkowy Pikantny z błonnikiem chilli i suszonymi pomidorami

Pyszna duszona karkówka

Etapy przygotowania

Mięso oprószamy przyprawami. Pora, pieczarki, paprykę zieloną i czerwoną myjemy kroimy w kosteczkę. Cebule obieramy i kroimy w półtalarki. Pekińską płuczemy i kroimy w paski. Pokrojone warzywa i bób wrzucamy na patelnię i smażymy na maśle do miękkości.
Mięso kroimy na mniejsze kawałki. Warzywa przekładamy do garnka a mięso obsmażamy na patelni z każdej strony po 2 minuty. Karkówkę wkładamy do garnka z warzywami, podlewamy wodą, dodajemy koncentrat pomidorowy i sos Tao-Tao i dusimy ok. 30-40 minut pod przykryciem.
Kapustę pekińską kroimy, mieszamy z jogurtem naturalnym i sosem sałatkowym. Posypujemy suszonym koperkiem. Podajemy z ryżem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
24.6.2011

Świetny obiad.





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210