Przepisy kulinarne
Środa, 16 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43568
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Dorsz w chrupiącej panierce

Dorsz w chrupiącej panierce lenka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

  • 3 filety z dorsza
  • bułka trata
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 5 łyżek mleka
  • sól
  • pieprz czarny
  • olej

Ślinka leci!!!!!

Etapy przygotowania

Filety jesli są duże przekroić na pół.

Posolić.

W talerzy rozmącic jajko z mlekiem i maką. Doprawić.

Na płaskim talerzu wysypa bułkę tartą.

Filety kolejno moczyć w masie jajecznej a potem w bułce.

Smażyć na rozgrzanym oleju.

Jako obiad podawać z ziemniaczkami.

Rybka smakuje  tez oczywiście samaz sałatką. Pycha


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
108

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
235

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1054

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
87

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!