Przepisy kulinarne
Czwartek, 21 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Dorsz w chrupiącej panierce

Dorsz w chrupiącej panierce lenka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki

  • 3 filety z dorsza
  • bułka trata
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 5 łyżek mleka
  • sól
  • pieprz czarny
  • olej

Ślinka leci!!!!!

Etapy przygotowania

Filety jesli są duże przekroić na pół.

Posolić.

W talerzy rozmącic jajko z mlekiem i maką. Doprawić.

Na płaskim talerzu wysypa bułkę tartą.

Filety kolejno moczyć w masie jajecznej a potem w bułce.

Smażyć na rozgrzanym oleju.

Jako obiad podawać z ziemniaczkami.

Rybka smakuje  tez oczywiście samaz sałatką. Pycha


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2923

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Ilosc dodanych przepisow:
403

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167