Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44001
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Dewolaj.

Dewolaj. msewka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość porcji: 3

Składniki

  • * 3 pojedyncze filety z kurczaka (każdy po ok.20 dag)
  • * 10 dag prawdziwego masła
  • * 1 łyżka przyprawy do drobiu
  • * mąka do panierowania
  • * bułka tarta do panierowania
  • * 1 duże jajko
  • * 3 plastry sera topionego naturalnego w plastrach pojedynczo pakowanych
  • * 1 płaska łyżeczka oregano
  • * 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego
  • * 1 mała garstka posiekanej natki pietruszki
  • * olej do smażenia

Słuszny kawałek mięsa, delikatny i smaczny.

Etapy przygotowania

Miękkie masło ugnieść widelcem, wsypać oregano,czosnek granulowany i natkę i razem wymieszać, posolić. Utworzyć 3 cienkie wałeczki i wstawić do zamrażarki.
Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. W każdej naciąć kieszeń wzdłuż, delikatnie by nie przeciąć mięsa.
Posypać przyprawą do drobiu z obydwu stron i wewnątrz naciętej kieszeni.
Zamrożone masło zawijać w plastry sera i wsuwać w kieszenie mięsa. Dokładnie spiąć wykałaczkami, by w trakcie pieczenia nie wypłynęła zawartość. Z prawidłowego dewolaja po przekrojeniu powinno wypłynąć masło.
Panierować kolejno w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na oleju. Ja wstawiłam usmażone do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekałam jeszcze ok. 15 minut.
Podałam z opiekanymi ziemniakami w ziołach, sosem tzatzyki i miksem kolorowych sałat z sosem sałatkowym o smaku ziół ogrodowych.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
32

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
214

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194