Przepisy kulinarne
Sobota, 20 Grudnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44431
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Devolay z piersi krczaka

Devolay z piersi krczaka buciol78
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 4 duże piersi kurczaka
  • 1/2 kostki masła
  • 8dag.szynki konserwowej
  • 8dag.sera żółtego
  • 1 mały serek topiony o smaku szynki
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki lub koperku
  • sól,pieprz do smaku
  • mąka,jaja,bułka tarta do panierki

O! na obiad! bo dawno nie robiłem.

Etapy przygotowania

Masło trzemy w misce z serkiem na jednolitą masę.Do masła dodajemy pokrojoną w paski szynkę i ser żółty,oraz posiekaną zieloną pietruszkę,delikatnie doprawiamy,mieszamy.Filety płuczemy luzujemy z niepotrzebnych błon i kroimy wzdłuż na pół.Pokrojone filety rozbijamy tłuczkiem do mięs na duży płat tak aby nie zrobić w mięsie dziur.Solimy,pieprzymy na mięso nakładamy na środek farsz ,zwijamy formując devolay.Panierujemy w mące jajku i bułce tartej.Smażymy na głębokim oleju na złoto-brązowy kolor.Można podać z ziemniakami tłuczonymi,lub frytkami,oraz surówkami.Smacznego.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
02.3.2010

Pycha.





REKLAMA

Sonda

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
8

Angua

Ilosc dodanych przepisow:
15

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
22

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
216

lula

Ilosc dodanych przepisow:
1

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
14

foka

Ilosc dodanych przepisow:
282

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2962