Przepisy kulinarne
Wtorek, 21 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44222
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Devolay z piersi krczaka

Devolay z piersi krczaka buciol78
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 4 duże piersi kurczaka
  • 1/2 kostki masła
  • 8dag.szynki konserwowej
  • 8dag.sera żółtego
  • 1 mały serek topiony o smaku szynki
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki lub koperku
  • sól,pieprz do smaku
  • mąka,jaja,bułka tarta do panierki

O! na obiad! bo dawno nie robiłem.

Etapy przygotowania

Masło trzemy w misce z serkiem na jednolitą masę.Do masła dodajemy pokrojoną w paski szynkę i ser żółty,oraz posiekaną zieloną pietruszkę,delikatnie doprawiamy,mieszamy.Filety płuczemy luzujemy z niepotrzebnych błon i kroimy wzdłuż na pół.Pokrojone filety rozbijamy tłuczkiem do mięs na duży płat tak aby nie zrobić w mięsie dziur.Solimy,pieprzymy na mięso nakładamy na środek farsz ,zwijamy formując devolay.Panierujemy w mące jajku i bułce tartej.Smażymy na głębokim oleju na złoto-brązowy kolor.Można podać z ziemniakami tłuczonymi,lub frytkami,oraz surówkami.Smacznego.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
02.3.2010

Pycha.





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2949

egzotyczneprz

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
3

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
15

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
54

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210