Przepisy kulinarne
Niedziela, 20 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Delikatne klopsiki z indyka

Delikatne klopsiki z indyka Beata Harężlak
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki

  • Składniki:
  • 60 dkg mielonego mięsa z indyka
  • 1 kajzerka
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • 1 średnia marchewka
  • 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)

Delikatne , lekkie mięso, które oczaruje dzieci i wszystkich dbających o linię

Etapy przygotowania

Mięso wyrobić na gładką masę z namoczoną w wodzie i odciśnięta kajzerką, jakiem, przyprawami, startą marchewką i posiekanym drobno czosnkiem. Uformować małe klopsiki i gotować je w wodzie przez ok. 10 minut. Podawać z sosem koperkowym lub pomidorowym.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
11.3.2010

Na pewno skorzystam z tego przepisu :)

 
03.2.2010

Piąteczka za zgrabniutkie pulpeciki.Moja rodzina bardzo takie lubi.





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!