Przepisy kulinarne
Środa, 20 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44051
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Cygański kociołek

Cygański kociołek M. Szymański
Dodane przez:
Czas przygotowania: 25 minut
Czas duszenia: 35 minut
Kaloryczność: 140 kcal
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 50 dag gotowanego mięsa z rosołu
  • 2 zielone ogórki
  • po 1 strąku zielonej, żółtej i czerwonej papryki
  • 25 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 3 ziemniaki
  • 250 ml rosołu
  • puszka krojonych pomidorów
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • szczypta cukru
  • 1/2 łyżeczki cząbru
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Danie, w którym można wykorzystać gotowane mięso z rosołu.

Etapy przygotowania

■ Ogórki obrać, przekroić, usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski.

■ Pieczarki umyć, odciąć trzonki, kapelusze pokroić na ćwiartki. Cebule obrać i posiekać. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Mięso pokroić na małe kawałki.

■ W dużym rondlu rozgrzać olej, zeszklić cebulę. Dodać ziemniaki, paprykę, ogórki,
wymieszać. Smażyć kilka minut. Dodać pieczarki, wlać rosół, dusić na małym ogniu ok. 10 minut. Dodać mięso, cukier, cząber, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dusić kolejne 15 min. 10 minut przed końcem duszenia wrzucić pomidory wraz z sosem,
wymieszać. Przed podaniem posypać natką.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
12.10.2009

http://gotowanie.onet.pl/29844,0,1,kociolek_cyganski,przepis.html





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2923

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Ilosc dodanych przepisow:
403

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167