Przepisy kulinarne
Piątek, 25 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43601
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Cannelloni ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym

Cannelloni ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Ilość porcji: 3

Składniki

  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • kostka fety
  • 3 ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • jajko
  • pieprz
  • 2 duże pomidory
  • 20 dag sera żółtego

Cannelloni ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym

Etapy przygotowania

1. Szpinak rozmrozić i dusić na maśle, aż wyparuje woda. Dodać zioła prowansalskie, posiekany czosnek i roztrzepane jajko i popieprzyć. Dodać pokruszoną fetę i wymieszać.

2. Makaron nafaszerować szpinakiem i ułożyć w naczyniu do zapiekania.

3. Pomidory wyparzyć, zmiksować, przyprawić, ziołami prowansalskimi i odrobiną cukru. Zalać rurki sosem.

4. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec 20 minut w 180C, na koniec posypać startym serem, jak ser się stopi wyjąć z piekarnika.

5. Odczekać okoł 10 minut, aby wszystko się troszkę zsiadło.

Uwaga: Zapiekanka raczej będzie się rozwalać przy nakładaniu, ale jej smak wynagrodzi niezbyt elegancjki wygląd.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1061

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!