Przepisy kulinarne
Sobota, 19 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Cannelloni ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym

Cannelloni ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Ilość porcji: 3

Składniki

  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • kostka fety
  • 3 ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • jajko
  • pieprz
  • 2 duże pomidory
  • 20 dag sera żółtego

Cannelloni ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym

Etapy przygotowania

1. Szpinak rozmrozić i dusić na maśle, aż wyparuje woda. Dodać zioła prowansalskie, posiekany czosnek i roztrzepane jajko i popieprzyć. Dodać pokruszoną fetę i wymieszać.

2. Makaron nafaszerować szpinakiem i ułożyć w naczyniu do zapiekania.

3. Pomidory wyparzyć, zmiksować, przyprawić, ziołami prowansalskimi i odrobiną cukru. Zalać rurki sosem.

4. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec 20 minut w 180C, na koniec posypać startym serem, jak ser się stopi wyjąć z piekarnika.

5. Odczekać okoł 10 minut, aby wszystko się troszkę zsiadło.

Uwaga: Zapiekanka raczej będzie się rozwalać przy nakładaniu, ale jej smak wynagrodzi niezbyt elegancjki wygląd.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!