Przepisy kulinarne
Środa, 1 Lipca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44880
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Cannelloni ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym

Cannelloni ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Ilość porcji: 3

Składniki

  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • kostka fety
  • 3 ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • jajko
  • pieprz
  • 2 duże pomidory
  • 20 dag sera żółtego

Cannelloni ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym

Etapy przygotowania

1. Szpinak rozmrozić i dusić na maśle, aż wyparuje woda. Dodać zioła prowansalskie, posiekany czosnek i roztrzepane jajko i popieprzyć. Dodać pokruszoną fetę i wymieszać.

2. Makaron nafaszerować szpinakiem i ułożyć w naczyniu do zapiekania.

3. Pomidory wyparzyć, zmiksować, przyprawić, ziołami prowansalskimi i odrobiną cukru. Zalać rurki sosem.

4. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec 20 minut w 180C, na koniec posypać startym serem, jak ser się stopi wyjąć z piekarnika.

5. Odczekać okoł 10 minut, aby wszystko się troszkę zsiadło.

Uwaga: Zapiekanka raczej będzie się rozwalać przy nakładaniu, ale jej smak wynagrodzi niezbyt elegancjki wygląd.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Darmiona

Ilosc dodanych przepisow:
11

Martyna1991

Ilosc dodanych przepisow:
179

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
45

Kloruś

Ilosc dodanych przepisow:
3

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
5

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
22

Justis1

Ilosc dodanych przepisow:
2

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
10