Przepisy kulinarne
Wtorek, 2 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44157
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Cannelloni ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym

Cannelloni ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Ilość porcji: 3

Składniki

  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • kostka fety
  • 3 ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • jajko
  • pieprz
  • 2 duże pomidory
  • 20 dag sera żółtego

Cannelloni ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym

Etapy przygotowania

1. Szpinak rozmrozić i dusić na maśle, aż wyparuje woda. Dodać zioła prowansalskie, posiekany czosnek i roztrzepane jajko i popieprzyć. Dodać pokruszoną fetę i wymieszać.

2. Makaron nafaszerować szpinakiem i ułożyć w naczyniu do zapiekania.

3. Pomidory wyparzyć, zmiksować, przyprawić, ziołami prowansalskimi i odrobiną cukru. Zalać rurki sosem.

4. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec 20 minut w 180C, na koniec posypać startym serem, jak ser się stopi wyjąć z piekarnika.

5. Odczekać okoł 10 minut, aby wszystko się troszkę zsiadło.

Uwaga: Zapiekanka raczej będzie się rozwalać przy nakładaniu, ale jej smak wynagrodzi niezbyt elegancjki wygląd.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
55

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
110

jasminaa

Ilosc dodanych przepisow:
75

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2930

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
13

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
52

medon

Ilosc dodanych przepisow:
168

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
204