Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Bryzol wołowy

Bryzol wołowy andzia
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin

Składniki

  • 1 kg mielonej chudej wołowiny
  • 25 dag tłustego bekonu
  • 2 jaja
  • 3 ząbki czosnku
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy ciemny
  • 1 kg pieczarek
  • 1 kg cebuli
  • olej
  • mąka

Najlepszy efekt mielonej wołowinki gdy pomalutku jest duszuna........

Etapy przygotowania

Wołowinę zmielić 2 razy , bekon 1 raz, dokładnie wymieszać mięso , dodać jajka, przeciśnięty czosnek, sos , sól , pieprz, majeraneki ponownie wymieszać . Formować okrągłe kotlety grubości 3 cm., smażyć chwilę na oleju z obu stron . Cebulę pokroić w krążki, a pieczarki w plastry , przełożyć na patelnię , a na wierzchu ułożyć mięso, przykryć pokrywą i dusić na małym gazie


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!