Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 28 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44006
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Obiady

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Bigos ze słodkiej kapusty

Bigos ze słodkiej kapusty
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Ilość porcji: 10

Składniki

  • główka kapusty ok 3,5 kg
  • 3 łyżki koncentratu pom 30%
  • 50 dkg. kiełbasy ulubionej
  • 1 szt. mięsa z golonki
  • 3 łyżki mąki pszennej- opcjonalnie
  • 2 listki laurowe
  • 3 kulki ziela ang.
  • 2 łyżki majeranku
  • sól
  • pieprz

Bigos ze słodkiej kapusty, bardzo dobry.

Etapy przygotowania

Mięso z golonki dokładnie myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą, tak aby było przykryte, sypiemy łyżką soli i gotujemy ok. 20 min. W międzyczasie myjemy i siekamy kapustę w drobne kawałki a kiełbasę w kostkę. Po wypłynięciu i pozbieraniu szumowin dokładamy kapustę. Gotujemy przez ok 25 min. Wyciągamy mięso z golonki, kiedy ostygnie kroimy na kawałki i wrzucamy z powrotem do garnka. Kiełbasę podsmażamy na patelni bez tłuszczu i wrzucamy do całości. Dodajemy koncentrat i zagęszczamy mąką wymieszaną z zimną wodą- jeżeli jest to konieczne. Ostatecznie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. SMACZNEGO!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
01.2.2010

na sam widok aż ślinka cieknie:) daję5

 
29.1.2010

Tylko ja podałam proporcje na wielką blachę, popatrzcie jak malutka jest cytryna przy niej, więc trzeba dostosowac ilośc po swojemu i do wielkości swojej blachy;)

 
29.1.2010

no takiego czegos nie jadłam, musze wprobowac.





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
219

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194