Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 21 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43576
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Żeberka w majeranku

Żeberka w majeranku Lilka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 1,5 kg żeberek wieprzowych
  • 1/2 torebki przyprawy "Soczyste żeberka" winiary
  • 1/2 torebki majeranku

Żeberka soczyste, o niepowtarzalnym smaku i zapachu.

Etapy przygotowania

Żeberka pokroić na małe kawałki, po czym posypać przyprawą do żeberek, wymieszać i odstawić do lodówki na noc (aby były bardziej kruche). Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posypać dużą ilością majeranku i wstawić do piekarnika do 160 stopni. Piec do miękkości.

Smacznego.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
15.2.2010

Żeberka są super w każdej postaci. Po prostu najlepsze mięsko.





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
90

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!