Przepisy kulinarne
Piątek, 19 Grudnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44429
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Wołowa pręga duszona

Wołowa pręga duszona Anullka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 80 minut

Składniki

  • 1 kg pręgi wołowej
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1 czubata łyżka masła roślinnego
  • 2 grzyby suszone
  • Sos podany jest w wykonaniu przepisu.

Bardzo smaczne i kleiste mięsko.

Etapy przygotowania

Pręgę wołową umyć,osuszyć lekko papierowym ręcznikiem ,natrzeć solą ze zmiażdżonym czosnkiem ,odstawić na 15 min.
Do gęsiarki włożyć masło,rozgrzać, włożyć mięso i chwilę obsmażyć na obydwie strony, dodać grzybki suszone ,przykryć pokrywką i dusić na malutkim ogniu do miękkości(mięso ma być w całym kawałku) od czasu do czasu, przekręcając widelcem na drugą stronę.
Gdy mięso jest  miękkie,pokroić na dowolne kawałki  i polać sosem.
Sos można zrobić z wytworzonego sosu z mięsa (jeżeli jest go mało dolać 1,5 szklanki wody)dodając 2 łyżki
mąki,2 łyżki chrzanu białego w occie rozrobionej z odrobiną wody,zagotować około 5 min na końcu
dodać roztarty majeranek.(na zdjęciu jest sos chrzanowy)
Smacznego.  


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
8

Angua

Ilosc dodanych przepisow:
15

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
22

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
216

lula

Ilosc dodanych przepisow:
1

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
14

foka

Ilosc dodanych przepisow:
282

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2962