Przepisy kulinarne
Piątek, 29 Kwietnia 2016. Ilość przepisów w serwisie: 45457
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Udka z piekarnika

Udka z piekarnika
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Czas pieczenia: 1 godzin

Składniki

  • udka
  • przyprawa do mięs KNORR
  • sól
  • olej

Doskonałe na imprezy,święta czy inne uroczystości.

Etapy przygotowania

Redakcja poleca użycie do tego przepisu oleju z linii Kujawski z ziołami . Zobacz kulinarne inspiracje z Kujawskim z ziołami TUTAJ

Udka umyć, osuszyć , lekko posolić i natrzeć przyprawą do mięs.Przełożyć do pojemnika ,szczelnie zafoliować i włożyć do lodówki na ok, 1 godzinę.Zamarynowane udka przełożyć na blachę wysmarowaną olejem , lekko skropić olejem mięso , podlać odrobiną wody i piec w piekarniku nagrzanym 200 stopni przez ok.1 godzinę.W połowie pieczenia odwrócić na druga stronę .


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com