Przepisy kulinarne
Sobota, 25 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

udka faszerowane

udka faszerowane wiola333
Dodane przez:
Czas przygotowania: 100 minut
Czas pieczenia: 90 minut

Składniki

  • 4 duże udka,
  • 0,5 kg mięsa mielonego,
  • 30 dag pieczarek,
  • 5 ząbków czosnku,
  • wegeta, pieprz , maga,
  • delikat do mięs,
  • czerwona papryka ostra,
  • olej,
  • CZOSNEK GRANULOWANY
  • sos sojowy

pyszne udka na zimno jak i na ciepło

Etapy przygotowania

udka umyć, wyciągnąć z nich kości, natrzeć mięso papryką , czosnkiem granulowanym i wegetą, odstawić na godzinę, w tym czasie dać na petelnię zmielone pieczarki i dusić do odparowania wody, gdy wystygną, dodać do mielonego mięsa, czosnek rozdrobnić , dodać do mięsa, przyprawić do smaku wegetą, pieprzem i magą (mięso ma być lekko nadsolone), dobrze wyrobić na jednolitą masę, tym farszem napychać udka , uformować , każde udko dać na folię aluminiową , posypać wegetą, delikatem i papryką, posmarować sosem sojowym i zawinąć je w folię aluminiową dość ciasno, każde osobno i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać odrobiną oleju dno naczynia i wstawić do piekarnika na 1,5 godziny i piec.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
15.8.2010

najpierw obcinam kostkę czyli zgrubienie na końcu nogi potem nacinam mięso wzdłuż kosci idelikatnie nożem wycinam kość to bardzo łatwe a nawet jak się troszkę nie uda to i tak mięso mielone sklei udko bo dajemy w folię aluminiowa i ciasno skręcamy jak prezęcik polecam są pyszne...

 
15.8.2010

Wszystko wygląda pięknie i mam ochotę wykorzystać ten przepis. Prosiłbym jednak o bardziej szczegółowe instrukcje jak usunąć kości z udek aby ich nie uszkodzić. Jest na to jakiś patent?





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210