Przepisy kulinarne
Czwartek, 21 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Tradycyjnie pieczona karkówka

Tradycyjnie pieczona karkówka lucyna
Dodane przez:
Czas przygotowania: 24 godzin
Czas pieczenia: 90 minut

Składniki

  • 2 kg karkówki
  • 1,5 szklanki oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • sól gruboziarnista
  • pieprz mielony
  • kminek mielony
  • gwiazdki anyżu
  • świeży rozmaryn

tradycyjnja, aromatyczna i smaczna.

Etapy przygotowania

Surowe mięso z karkówki płuczemy i osuszamy. Nastepnie mięso naciaramy zmiażdżonym czosnkiem i  przyprawami. Natarte mięso przyprawami wkładamy do pojemnika , dodajemy oliwę i przykrywamy go pokrywą. Tak przyprawione mięso odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Przed pieczeniem mięso wyjmujemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy zalewą z mięsa , przykrywami i pieczemy w piekarniku 90 min w temp.220 C. Podajemy pokrajane w plastry z chrzanem,  sosem, czerwonym winem. Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36