Przepisy kulinarne
Sobota, 20 Grudnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44431
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Tradycyjnie pieczona karkówka

Tradycyjnie pieczona karkówka lucyna
Dodane przez:
Czas przygotowania: 24 godzin
Czas pieczenia: 90 minut

Składniki

  • 2 kg karkówki
  • 1,5 szklanki oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • sól gruboziarnista
  • pieprz mielony
  • kminek mielony
  • gwiazdki anyżu
  • świeży rozmaryn

tradycyjnja, aromatyczna i smaczna.

Etapy przygotowania

Surowe mięso z karkówki płuczemy i osuszamy. Nastepnie mięso naciaramy zmiażdżonym czosnkiem i  przyprawami. Natarte mięso przyprawami wkładamy do pojemnika , dodajemy oliwę i przykrywamy go pokrywą. Tak przyprawione mięso odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Przed pieczeniem mięso wyjmujemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego, polewamy zalewą z mięsa , przykrywami i pieczemy w piekarniku 90 min w temp.220 C. Podajemy pokrajane w plastry z chrzanem,  sosem, czerwonym winem. Smacznego!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
8

Angua

Ilosc dodanych przepisow:
15

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
22

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
216

lula

Ilosc dodanych przepisow:
1

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
14

foka

Ilosc dodanych przepisow:
282

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2962