Przepisy kulinarne
Piątek, 25 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44001
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Szynka nadziewana

Szynka nadziewana BBS
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Kaloryczność: 356 kcal
Ilość porcji: 8

Składniki

  • 3/4 kg szynki (mięso)
  • 5 ziaren białego pieprzu
  • listek laurowy
  • sól
  • NADZIENIE:
  • łyżka kaparów
  • 25 dag podgrzybków
  • jajko
  • 15 dag kiełbasy serdelowej
  • 2 łyżki masła
  • 5 dag słoniny
  • cebula
  • kajzerka
  • sól, pieprz

Pyszna faszerowana grzybami szynka.

Etapy przygotowania

Mięso rozciąć wzdłuż włókien tak, by powstał szeroki prostokątny płat. Rozbić tłuczkiem, wyrównać brzegi. Posolić.

Kajzerkę namoczyć w wodzie. Cebulę obrać, drobno pokroić.

Nadzienie: grzyby oczyścić, drobniutko pokroić, lekko obgotować. Dokładnie odcedzić
(wywar zachować).

Słoninę zemleć wraz z odkrojonymi kawałkami mięsa, kiełbasą i odciśniętą bułką. Dodać cebulę, grzyby, kapary, jajko. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

Farsz rozsmarować na płacie mięsa. Zwinąć, związać ciasno bawełnianą nitką. Posypać zmiażdżonymi ziarnami białego pieprzu i pokruszonym listkiem laurowym.

Obsmażyć na maśle. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, podlać wywarem z grzybów. Piec około godziny w temperaturze 180°C.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
32

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
214

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194