Przepisy kulinarne
Wtorek, 16 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44175
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Szybkie dania mięsne

Szybkie dania mięsne
Dodane przez:

Składniki

Etapy przygotowania

58 kg mięsa w ciągu roku zjada przeciętny Polak. Jest to poziom z wczesnych lat 70. ub. wieku. Rekordową ilość mięsa Polacy zjedli w 1980 roku - aż 74 kg na mieszkańca!

87 kcal zawiera 100 g mięsa z piersi indyka. Pierś kurczaka to 99 kcal, cielęcina na sznycle: 105 kcal, polędwica wołowa: 113 kcal, rostbef wołowy: 152 kcal, a schab: 174 kcal.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
115

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
206

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2934

patiszoneczek

Ilosc dodanych przepisow:
1

natalina4

Ilosc dodanych przepisow:
53

Ilosc dodanych przepisow:
404