Przepisy kulinarne
Wtorek, 30 Czerwca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44876
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sznycle z indyka

Sznycle z indyka  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Kaloryczność: 180 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 sznycle z piersi indyka (po 15 dag)
  • łyżka miodu
  • łyżka sherry
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • olej
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Miód wymieszać z sherry, przecierem pomidorowym, 2 łyżkami oleju i dość sporą ilością pieprzu. Marynatą wysmarować sznycle, wstawić do lodówki na 30 minut.

Sznycle wyjąć, lekko otrząsnąć z marynaty, oprószyć solą. Ułożyć na posmarowanym olejem ruszcie, grillować po 3–4 minuty z każdej strony. Podawać z bagietką.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Darmiona

Ilosc dodanych przepisow:
10

Martyna1991

Ilosc dodanych przepisow:
179

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
5

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
45

Kloruś

Ilosc dodanych przepisow:
3

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
22

Absolut

Ilosc dodanych przepisow:
7

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
13