Przepisy kulinarne
Piątek, 31 Lipca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45042
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sznycle z indyka

Sznycle z indyka  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Kaloryczność: 180 kcal
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 sznycle z piersi indyka (po 15 dag)
  • łyżka miodu
  • łyżka sherry
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • olej
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

Miód wymieszać z sherry, przecierem pomidorowym, 2 łyżkami oleju i dość sporą ilością pieprzu. Marynatą wysmarować sznycle, wstawić do lodówki na 30 minut.

Sznycle wyjąć, lekko otrząsnąć z marynaty, oprószyć solą. Ułożyć na posmarowanym olejem ruszcie, grillować po 3–4 minuty z każdej strony. Podawać z bagietką.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3128

Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
25

agf

Ilosc dodanych przepisow:
20

beatkaa153

Ilosc dodanych przepisow:
376

kuchareczka22

Ilosc dodanych przepisow:
186

mlemmlem

Ilosc dodanych przepisow:
3

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
16

VioletoweKuch

Ilosc dodanych przepisow:
3