Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 21 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43577
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Świąteczny schab

Świąteczny schab ja
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Ilość porcji: 10

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • cytryna
  • szczypta cynamonu
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka miodu
  • łyżka vegety
  • 1 łyżka magi

Ma rewelacyjny, oryginalny smak!

Etapy przygotowania

Magę, vegetę, miód, roztarty czosnek i cynamon utrzeć z 3 łyżkami wody. Powstałą marynatą posmarować mięso w naczyniu żaroodpornym, obłożyć plastrami cytryny i wstawić do lodówki na 12 godz. Po tym czasie dodać do marynaty 2 łyżki oliwy i przykryć pokrywką lub folią. Piec 2 godz. w temp. 200 C. Na ostatnie 15 min dodać do wytworzonego sosu łyżkę mąki żeby był gęstszy i dusić już bez przykrycia.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
90

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!