Przepisy kulinarne
Sobota, 29 Sierpnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45126
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Świąteczny schab

Świąteczny schab ja
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin
Ilość porcji: 10

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • cytryna
  • szczypta cynamonu
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka miodu
  • łyżka vegety
  • 1 łyżka magi

Ma rewelacyjny, oryginalny smak!

Etapy przygotowania

Magę, vegetę, miód, roztarty czosnek i cynamon utrzeć z 3 łyżkami wody. Powstałą marynatą posmarować mięso w naczyniu żaroodpornym, obłożyć plastrami cytryny i wstawić do lodówki na 12 godz. Po tym czasie dodać do marynaty 2 łyżki oliwy i przykryć pokrywką lub folią. Piec 2 godz. w temp. 200 C. Na ostatnie 15 min dodać do wytworzonego sosu łyżkę mąki żeby był gęstszy i dusić już bez przykrycia.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3154

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
51

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
100

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
233

agasurf11

Ilosc dodanych przepisow:
9

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
18