Przepisy kulinarne
Środa, 23 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43985
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Smalec wiejski mojego taty

Smalec wiejski mojego taty Anullka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin

Składniki

  • 60 dkg chudej pachwiny wieprzowej lub boczku surowego
  • 40 dkg kiełbasy toruńskiej lub podwawelskiej
  • kawałek słoniny
  • 1 cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól

Polecam od czasu do czasu taki smalczyk, do ogórka kwaszonego:)

Etapy przygotowania

Słoninę i  boczek lub pachwinę zmielić przez maszynkę, wrzucić na patelnię i wysmażyć.Kiełbasę też zmielić, dodać pod koniec(można też cienko pokroić,ta porcja była krojona)
 Podsmażyć wszystko razem, dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i smażyć do lekkiego zrumienienia cebulki.
Na koniec dodać,zmiażdżony czosnek, chwilkę jeszcze smażyć,doprawić solą wg własnego smaku.
Wylać smalec do salaterki i odstawić do zastygnięcia, podawać z chlebem i ogórkiem kwaszonym.
Smacznego


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
29.6.2009

Ja dodaje jeszcze majeranek i starte jablko.

 
29.6.2009

Brawo dla taty :)





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2885

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
30

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
212