Przepisy kulinarne
Środa, 16 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43564
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Smalec wiejski mojego taty

Smalec wiejski mojego taty Anullka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin

Składniki

  • 60 dkg chudej pachwiny wieprzowej lub boczku surowego
  • 40 dkg kiełbasy toruńskiej lub podwawelskiej
  • kawałek słoniny
  • 1 cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól

Polecam od czasu do czasu taki smalczyk, do ogórka kwaszonego:)

Etapy przygotowania

Słoninę i  boczek lub pachwinę zmielić przez maszynkę, wrzucić na patelnię i wysmażyć.Kiełbasę też zmielić, dodać pod koniec(można też cienko pokroić,ta porcja była krojona)
 Podsmażyć wszystko razem, dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i smażyć do lekkiego zrumienienia cebulki.
Na koniec dodać,zmiażdżony czosnek, chwilkę jeszcze smażyć,doprawić solą wg własnego smaku.
Wylać smalec do salaterki i odstawić do zastygnięcia, podawać z chlebem i ogórkiem kwaszonym.
Smacznego


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
29.6.2009

Ja dodaje jeszcze majeranek i starte jablko.

 
29.6.2009

Brawo dla taty :)





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
108

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
235

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1053

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
87

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!