Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43989
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Mięsa

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Schab wielkanocny

Schab wielkanocny
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • ½ kg schabu bez kości
  • majeranek
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • pieprz ziołowy
  • papryka mielona chilli
  • oregano
  • czosnek granulowany
  • koperek suszony
  • olej

Pyszny schab pieczony na Wielkanoc

Etapy przygotowania

Schab myjemy. W miseczce mieszamy olej (tak, by wystarczyło na natarcie mięsa) i po szczypcie każdej przyprawy. Nacieramy mieszanką mięso. Kładziemy na folii aluminiowej i wylewamy na schab to, co zostało w miseczce (jeśli zostało). Schab pieczemy  ok 40 min w temperaturze 220 stopni


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
26.6.2011

Kazik, skoro uważasz,że Wokalista potrzebuje pomocy, a my napadłyśmy na niego, to przecież jesteś znakomitym kucharzem ze sporym doświadczeniem i możesz mu udzielić korepetycji np. z fotografowania ( ja jestem bardzo słaba w tym). Kobiety są delikatnych nerwów, a Ty możesz jak mężczyzna z mężczyzną!Więc zamiast być nieelegancki do kobiet (a jedna bardzo Cię ceni, mimo ostatniej utraty względów) pomóż Wokaliście.Jeśli jego przepisy będą poprawne, na pewno nie napiszę krytycznego słowa! A komentowanie, sam mówiłeś, jest prawem każdego! OBIEKTYWNE komentowanie, nie kadzenie w stylu guśki.

 
26.6.2011

Panie Kazimierzu mimo to że nazywa mnie Pan czarną owcą, chamem i klonem to ja Panu podziękuję za to że nareszcie ktoś zauważył zachowanie tych Pań i uznał za niestosowne. Proszę zadać sobie odrobinę trudu i poczytać, zobaczy Pan kto zachowuje się niestosownie, zapraszam poczytać moje i Pani Heni teksty i kto tu jakiego języka używa i o co tu w ogóle chodzi. Tam wyjaśniłem po co tu jestem a zostałem wyzwany od klonów i to przez samego Klona. Ja nie kieruję się emocjami a na to co piszę mam dowody bo raczyłem posprawdzać na innych portalach kto i za co został tam wyrzucony. Ja nikogo nie nazwałem krową a jedynie stwierdziłem że jak ktoś lubi jeść jak krowa to może. Co w języku potocznym znaczy że ktoś lubi dużo zjeść i tyle a odnosić się to może do każdego. Jak Pan zada sobie odrobinę trudu to wszystko Pan zrozumie bo uważam Pana za człowieka inteligentnego.

 
26.6.2011

Prawdopodobnie złe ujęcie fotografowanego"obiektu" spowodowało wygląd przypalenizny. Świadczą o tym ZIELENIEJACE JESZCZE resztki przypraw, jak i cień mięsa na talerzu: gdyby dodatkowe oświetlenie było od czoła na mięso byłoby chyba lepiej (czasem wystarczy lustro, a nawet ręczna latarka(!). Więcej staranności, należy robić kilka ujęć i dopiero w kompie wybierać najtrafniejsze. ..................Smaki, prawdopodobnie jesteś "parszywą owcą" na tym portalu(klonem, czy jeszcze inaczej), próbujesz powanturować się (?!!), bo słownictwo jakiego uzywasz (porównanie kobiety do krowy) to zwykłe chamstwo, tak więc ... spadaj stąd dla dobra ogółu (użyłem Twojego "języka" i stylu). ..................... Pyzuniu i Heniu, w częsci wypowiedzi muszę się zgodzić ze SMAKI'EM ... napadłyście na WOKALISTĘ, zamiast pomóc. Pozdrawiam wszystkich "powaśnionych"





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2889

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
31

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
213

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194